01.082017

Mallasohrapäivä 2017

Kuutisenkymmentä mallasohran viljeljää kokoontui elokuun ensimmäisenä päivänä Kotkaniemen koetilalle viettämään jo perinteeksi muodostunutta Mallasohrapäivää. Päivän järjestelyissä olivat mukana Yara, Bayer ja Viking Malt. Ruoka oli hyvää, aurinko paistoi ja kaikilla iloinen mieli! Kotkaniemen ohrien koeruudut olivat upean näköisiä, kuten ohrapellot Suomessa tällä hetkellä monin paikoin! Päivän aluksi tehtiin katsaus mallasohramarkkinoihin, joissa on kesän aika ollut … Continued

arrow Lue lisää
03.042017

Mallasohralajikkeiden hyväksyminen teollisuuden käyttöön meillä ja muualla

Mallasohralajikkeiden hyväksymismenettely herättää aika-ajoin kysymyksiä ja on hyvä avata käytäntöjä suurimpien Euroopan maiden osalta. Tyypillisesti valinnan tai suosituksen tekevät kansalliset elimet oman maansa tai markkina-alueensa lähtökohdista. Englannissa IBD (Institute of Brewing and Distilling) valitsee mallasohrakelpoiset lajikkeet Iso-Britanniaan sekä panimo- että viskiteollisuutta varten. IBD voi hyväksyä lajikkeen, jonka pääsystä viralliselle lajikelistalle on vähintään neljä vuotta, jolla … Continued

arrow Lue lisää
20.032017

Kevätpäiväntasaus

Tänään on kevätpäiväntasaus, jolloin päivä ja yö ovat samanpituisia kaikkialla maapallolla. Meillä täällä Pohjoisessa alkaa varsinainen valon aika, Pohjoisnavalla puoli vuotta kestävä päivä. Valo on yksi kasvutekijöistä ravinteiden, kosteuden, lämpötilan ja hiilidioksidin ohella. Meillä täällä Pohjoisessa kasvukausi on lyhyt ja intensiivinen. Lämpötilat kylvön hetkellä ovat suhteellisen korkeita ja alkukasvukausi etenee rytinällä. On huomion arvoista, ettei … Continued

arrow Lue lisää