29.102017

Unohtumaton kesä 2017

Kylmän kesän 2017 jäljiltä mallasohrat tuleentuivat vasta syyskuun jälkimmäisellä puoliskolla ja myöhäisen korjuuajankohdan sääriskit toteutuivat lähes täydessä mitassa. Jopa syyskuun loppuun sattunut lämpöjakso tarkoitti maahan saakka roikkuvaa hernerokkasumua myöhäiseen iltapäivään saakka. Ensilumikin satoi melko aikaisin lokakuun lopulla ja monen viljelijän kasvukausi sekä alkoi että päättyi lumisateen peittämällä pellolla. Mallasohraa saatiin kuitenkin korjattua sekä määrällisesti että … Continued

arrow Lue lisää
01.082017

Mallasohrapäivä 2017

Kuutisenkymmentä mallasohran viljeljää kokoontui elokuun ensimmäisenä päivänä Kotkaniemen koetilalle viettämään jo perinteeksi muodostunutta Mallasohrapäivää. Päivän järjestelyissä olivat mukana Yara, Bayer ja Viking Malt. Ruoka oli hyvää, aurinko paistoi ja kaikilla iloinen mieli! Kotkaniemen ohrien koeruudut olivat upean näköisiä, kuten ohrapellot Suomessa tällä hetkellä monin paikoin! Päivän aluksi tehtiin katsaus mallasohramarkkinoihin, joissa on kesän aika ollut … Continued

arrow Lue lisää
03.042017

Mallasohralajikkeiden hyväksyminen teollisuuden käyttöön meillä ja muualla

Mallasohralajikkeiden hyväksymismenettely herättää aika-ajoin kysymyksiä ja on hyvä avata käytäntöjä suurimpien Euroopan maiden osalta. Tyypillisesti valinnan tai suosituksen tekevät kansalliset elimet oman maansa tai markkina-alueensa lähtökohdista. Englannissa IBD (Institute of Brewing and Distilling) valitsee mallasohrakelpoiset lajikkeet Iso-Britanniaan sekä panimo- että viskiteollisuutta varten. IBD voi hyväksyä lajikkeen, jonka pääsystä viralliselle lajikelistalle on vähintään neljä vuotta, jolla … Continued

arrow Lue lisää