03.042017

Mallasohralajikkeiden hyväksyminen teollisuuden käyttöön meillä ja muualla

Mallasohralajikkeiden hyväksymismenettely herättää aika-ajoin kysymyksiä ja on hyvä avata käytäntöjä suurimpien Euroopan maiden osalta. Tyypillisesti valinnan tai suosituksen tekevät kansalliset elimet oman maansa tai markkina-alueensa lähtökohdista. Englannissa IBD (Institute of Brewing and Distilling) valitsee mallasohrakelpoiset lajikkeet Iso-Britanniaan sekä panimo- että viskiteollisuutta varten. IBD voi hyväksyä lajikkeen, jonka pääsystä viralliselle lajikelistalle on vähintään neljä vuotta, jolla … Continued

arrow Lue lisää
20.032017

Kevätpäiväntasaus

Tänään on kevätpäiväntasaus, jolloin päivä ja yö ovat samanpituisia kaikkialla maapallolla. Meillä täällä Pohjoisessa alkaa varsinainen valon aika, Pohjoisnavalla puoli vuotta kestävä päivä. Valo on yksi kasvutekijöistä ravinteiden, kosteuden, lämpötilan ja hiilidioksidin ohella. Meillä täällä Pohjoisessa kasvukausi on lyhyt ja intensiivinen. Lämpötilat kylvön hetkellä ovat suhteellisen korkeita ja alkukasvukausi etenee rytinällä. On huomion arvoista, ettei … Continued

arrow Lue lisää
19.122016

Pienryhmätoiminnasta potkua mallasohran viljelyyn

Mallasohran viljelijöiden pienryhmätoiminta alkoi joulukuun 1. päivänä Orimattilan Kehräämöllä. Pienryhmätoimintaa vetää ProAgria ja Viking Malt sopimusviljelijöineen on aktiivisesti mukana. Päivän alkajaiseksi kuultiin mallastamon kuulumiset, katsaus mallasohramarkkinoihin ja mallasohran laatuvaatimuksiin Viking Maltin viljanhankintapäällikön Sanna Kivelän toimesta. Koolla ollut yli 50päinen porukka keskusteli vilkkaasti. Perusteet yhdessä rakentamiselle ja eteenpäin katsovalle yhteistyölle koko ketjussa ovat kunnossa. Sari Peltonen … Continued

arrow Lue lisää
Sivu 1 (5)12345