Viking Malt on mallastanut luomumallasohraa vuodesta 2008 saakka. Viimeisen kahden satokauden aikana omavaraisuus kotimaisen luomumallasohran saatavuuden suhteen on saavutettu. Viljelykokemukset luomumallasohrasta ovat olleet positiivisia ja luomumallasohran laatu on ollut korkea.

Viking Malt järjesti vuosina 2013 ja 2014 luomumallasohraseminaarit, joissa kerättyä materiaalia luomumallasohran viljelytekniikkaan, lajikkeisiin ja markkinoihin liittyen löydät oheisista linkeistä.

 

Luomumallasohran sopimusviljely 2013 – Sanna Kivelä, Viking Malt

Luomuun sopivat ohralajikkeet – Kaija Hakala, MTT

Kasvitautien hallinta luomuohran viljelyssä – Marja Jalli, MTT

Mallasohralajikkeita luomuviljelyyn – Reino Aikasalo, Boreal

Lannoitus luomuohran viljelyssä – Jukka Kivelä, Helsingin yliopisto

Luomuolut ja luomuolutmarkkinat -Timo Kuorehjärvi, Teerenpeli

Sertifioitun siemen ja peittaus luomuviljelyssä -Jukka Hollo, Tilasiemen