05.012016

Viking Malt ostaa Danish Malting Groupin Carlsbergilta

Lehdistötiedote 5.1.2016

Viking Malt ostaa Danish Malting Groupin Carlsbergilta

Viking Malt Oy ja Carlsberg Group ovat solmineet sopimuksen 4.1.2016, jolla Carlsberg myy tytäryhtiönsä Danish Malting Group A/S:n (DMG) Viking Maltille. Osapuolet ovat sopineet samalla pitkäaikaista raaka-aineiden toimitussopimuksesta Carlsbergin panimoille. Toteutuakseen yrityskauppa edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää, johon kulunee muutamia kuukausia.

”Tämä yrityskauppa parantaa Viking Maltin toimituskykyä ja auttaa meitä palvelemaan entistä paremmin asiakkaitamme kaikkialla maailmassa. Samalla se vahvistaa asemaamme johtavana mallastamoyhtiönä Pohjois-Euroopassa” sanoo Antti Orkola, Viking Malt Groupin toimitusjohtaja.

DMG:llä on yksi mallastamo Tanskassa ja kaksi Puolassa. Viking Maltin mallastamot sijaitsevat Suomessa, Ruotsissa ja Liettuassa, joten laajentuminen naapurimaihin on luonnollinen kehitysaskel. Yrityskaupan toteuduttua Viking Maltin mallastuskapasiteetti on 590.000 tn/a ja olemme Euroopan mallastamoyrityksistä sijalla  5 ja maailmanlaajuisesti sijalla 9.

”Erityisen innostuneita olemme  DMG Puolan  paahdetun maltaan tuotantoyksiköstä, jonka tuotteet täydentävät hienosti nykyistä erikoismallasvalikoimaamme. Nyt voimme sanoa, että Viking Maltista tulee yksi maailman johtavia erikoismaltaiden tuottaja ja pystymme tarjoamaan entistä laajemman valikoiman ratkaisuja panimo-teollisuudelle mukaan lukien  yhä kasvavan määrän pienpanimoita” toteaa Orkola.

Lisätiedot

Antti Orkola, toimitusjohtaja, Viking Malt group

antti.orkola@vikingmalt.com

+358 400 412413

www.vikingmalt.com

www.carlsberggroup.com

 

Takaisin Takaisin