Mallasohran tärkeimmät laatuvaatimukset ovat korkea itävyys, tasalaatuinen ja iso jyväkoko, matala valkuainen sekä hygienia. Mallasohrista poiketen entsyymiohrilta vaaditaan mahdollisimman korkeaa valkuaispitoisuutta. Luomumallasohrien laatuvaatimukset ovat samat kuin tavanomaisesti tuotetuilla mallasohrilla.

 

Satokauden 2023-24 mallas-ja entsyymiohran laatuvaatimukset löydät alla olevasta linkistä.

Sato 2023-24 Laatuvaatimukset ja hinnoittelu

 

Kauden 2022-2023 mallas- ja entsyymiohran laatuvaatimukset löydät alla olevasta linkistä.

Sato 2022-23 Laatuvaatimukset ja hinnoittelu

 

Mallasviljaerät hyväksytään toimitukseen ennakkonäytetuloksen perusteella. Ennakkonäyte on toimitettava mallastamolle 31.10.2022 mennessä.

Peruslaadun rajoissa olevat erät hyväksytään toimitukseen. Satovuodesta riippuen mallastamo voi mahdollisesti tehdä laaturajoihin lievennyksiä minimilaadun rajoihin asti. Mikäli näitä lievennyksiä tehdään, niistä ilmoitetaan erikseen.

 

Mallastamo hankkii merkittäviä määriä vuosittain myös mallasvehnää. Yleisesti ottaen mallasvehnää koskevat samat laatuvaatimukset kuin mallasohraa. Mallasvehnän laatuvaatimukset löydät alla olevasta linkistä.

Mallasvehnän Laatuvaatimukset.