07.042016

Jouluoluen 2016 mallasohra tulee Hattulasta

Jo perinteisesti Viking Malt on auttanut Sinebrychoffia etsimään Jouluoluen mallasohran viljelijän. Jouluoluen 2016 viljelijä valittiin Viking Maltin auditoimista mallasohran sopimusviljelytiloista ja mallasohran matkan voi jäljittää pellolta pulloon. Teollisuuden sopimusviljelijätiloillaan tekemillä tila-auditointikäynneillä varmistetaan ennen kaikkea ketjun tuoteturvallisuus. Viking Maltin Itämeri-sitoumuksen myötä (BSAG, Baltic Sea Action Group), auditoinneilla myös edistetään hyviä viljelykäytäntöjä, joilla vähentää ympäristökuormitusta ja suojella vesistöjä. Jouluolut 2016 on Sinebrychoffin asettaman tavoitteen mukaisesti Itämeri-ystävällinen olut.

Sinebrychoff panee jouluolutta syksyllä 30. kerran ja oluen voi 9. kertaa jäljittää nimetylle tilalle. Syksyllä pantavan oluen Harbinger-mallasohra on kasvanut Juha-Pekka Honkasaaren tilalla Hattulassa, Katinalan kylässä. Honkasaaren tilan ohra täytti tila-auditoinnissa kaikki Sinebrychoffin yhdessä BSAG:n ja Viking Maltin kanssa asettamat vaatimukset. Tilan ravinnetaseet ovat hyvät, viljelyssä on kerääjäkasveja ja tulvaherkille lohkoille on perustettu suojavyöhykkeet. Huolimatta viime vuoden sateisesta ja kylmästä alkukesästä, Katinalan mallasohra on laadultaan korkealuokkaista. Valkuainen on tavoitteessa, itävyys korkea ja jyväkoko hyvä.

Onnea Juha-Pekalle!

 

 

Takaisin Takaisin
Sanna Kivelä
Järvenpääläinen 37-vuotias agronomi ja Viking Maltin hankintapäällikkö