28.082017

Viking Maltin sähköinen viljakauppapaikka BARBIN käyttöön ensimmäisenä Suomessa

Viking Malt, yhdessä Cinia Solutions Oy:n ja saksalaisen ERP-toimittajansa Point Informationsverarbeitung und Consulting GmbH:n kanssa on rakentanut Suomeen ensimmäisen sähköisen viljakauppapaikan, jonka käyttöönotto alkaa asteittain syyskuun alussa.

Barbin -järjestelmä mahdollistaa viljelysopimusten teon ja viljan hintakiinnitykset sekä kuluvalle että tuleville satokausille sähköisesti sekä toimii mallastamon viljan hankinnan ja sopimusviljelijöiden välisenä tiedon siirtokanavana mm. ennakkonäytetietojen, kippiaikojen sekä vastaanotettujen kuormien kilojen ja laatutietojen osalta. Sopimusvahvistukset sekä mm. muutokset viljan hintanoteerauksissa välitetään tiedoksi suoraan viljelijöiden kännyköihin.

Ottamalla käyttöön nykyaikaisia tiedonsiirtovälineitä, Viking Malt tehostaa tiedonkulkua sopimusviljelijöidensä kanssa sekä nousee modernien viljakauppatapojen edelläkävijäksi Suomessa sekä myöhemmässä vaiheessa myös muissa Viking Maltin maissa. Viljakauppatoimintojen digitalisoinnin myötä kotimaisen mallasteollisuuden tavoite on parantaa suomalaisen mallasohraketjun tehokkuutta ja olla suomalaisen mallasohran viljelijän toimivin yhteistyökumppani myös tulevaisuudessa.

 

 

Lisätiedot:

Sanna Kivelä, Hankintapäällikkö, Viking Malt Oy, sanna.kivela@vikingmalt.com, +358 447391722

Petri Mähönen, Liiketoimintajohtaja, ohjelmistopalvelut, Cinia Solutions Oy, petri.mahonen@cinia.fi, +358 40 5956563

 

 

Takaisin Takaisin