18.122020

Uusi sopimuskausi avattu

Vietämme vuoden 2020 viimeisiä päiviä ja on hyvä niputtaa lyhyesti kulunut vuosi ja suunnata katse tulevaan vuoteen.

 

Vuosi 2020 on ollut monella tapaa poikkeuksellinen. Viljanviljelyn kannalta kuluneen vuoden olosuhteet aiheuttivat melkoisia haasteita. Keväällä ja alkukesästä kärsittiin monin paikoin kuivuudesta, mutta sitten kesä ja alkusyksy meni sitten sateiden merkeissä. Pienen lohdun toi suotuisammat puintikelit. Viljakasvustot ja sitä myöten myös viljasadot kärsivät epäsuotuisista olosuhteista. Mallastamon toiminnan puolesta on kuitenkin positiivista, että laatu on pysynyt hyvällä tasolla ja saamme tällaisenakin vuonna hyvälaatuista viljaa mallastettavaksi.

Kiitos siitä kuuluu sopimusviljelijöillemme!

 

Sitten katse tulevaan – Olemme avanneet sopimuskauden vuodelle 2021 hieman korkeammalla hintatasolla, kuin 2020 sadon tämän hetken hintanoteeraus on. Tällä haluamme kannustaa viljelijöitä viljelemään mallasohraa myös tulevana vuonna, sekä varmistamaan kilpailukykymme muihin viljalajeihin verrattuna. Lajikelistaustamme olemme muuttaneet hieman, eli Polartop on poistunut meidän ostolistoilta, kun kysyntä kyseiselle lajikkeelle väheni huomattavasti. Pekka-ohrien kysyntä jatkuu vahvana ja tulemme panostamaan näiden lajikkeiden hankintaan myös tulevina vuosina. Ottakaa yhteyttä meihin, jos Pekka-ohrien viljely kiinnostaa. Fennica löytyy myös uutena mallasohrasopimuslajikkeena.

Poikkeuksellinen vuosi 2020 on iskenyt kovaa luomumallasohran kysyntään ja tämän takia emme tee luomumallasohrasopimuksia sadolle 2021.

Muistuttaisimme myös tekemään varastointisopimukset ennen 31.12.2020. Lähettäkää s-postilla lajike, sopimusmäärä ja toivottu toimituskuukausi osoitteeseen riitta.forsell@vikingmalt.com

 

Vuoden 2021 Päijät-Hämeen viljaklusterin myllyvilja ja mallasohraseminaari järjestetään tällä kertaa verkossa webinaarin muodossa. Ajankohdaksi on varattu torstai 4.2.2021 ja toivottavasti mahdollisimman moni teistä pääsee osallistumaan siihen.

 

Kiitos kuluneesta vuodesta, sekä Hyvää Joulua ja Menestyksekästä Uutta Vuotta!

 

toivottaa,

Viking Maltin väki

Takaisin Takaisin
Mikael Ingman