27.122023

Vaikuta Jokioisilla alkavan viljelykiertokokeen kasvivalintoihin!

Luonnonvarakeskuksen Jokioisten pellolla aloitetaan viisivuotinen viljelykiertokoe keväällä 2024. Viljelykiertokoe on osa laajaa ’Kestävyyttä monimuotoisella viljelyllä – uusi suunta suomalaiselle peltokasvituotannolle’ -hanketta.

 

Viljelykiertosuunnittelun tueksi toivomme mahdollisimman monen aiheesta kiinnostuneen vastaavan kyselyyn. Nyt on mahdollisuus kertoa näkemyksensä siitä, mitä viljelykiertotutkimukselta haluaisi omista lähtökohdistaan tutkittavan. Vastaamisaikaa on tammikuun 2024 puoliväliin.  Kysymykset ovat pääasiassa monivalintoja ja mukana on myös avoimia kohtia kommenteille. Luonnonvarakeskus laatii lopulliset viljelykierrot alkuvuodesta ja suunnitelmissa huomioidaan mahdollisuuksien mukaan vastauksia.

 

Linkki kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/6E0A06469F4B625A

 

Hanke on käynnistynyt kesällä 2023 ja jatkuu vuoteen 2029. Hankkeessa on useita osa-alueita, joista mittavin on juuri viljelykiertokoe, joka alkaa tulevana kasvukautena ja jatkuu vuoteen 2027. Hanke on Luonnonvarakeskuksen koordinoima ja Luken lisäksi mukana ovat Viking Malt, Raisio, Anora, Olvi, Sinerbrychoff, MTK ja SLC.

 

Lisätietoa hankkeesta löytyy Luken verkkosivuilta:

https://www.luke.fi/fi/palvelut/yhteistyo-public-private-partnership-hankkeissa/kestavyytta-monimuotoisella-viljelylla-uusi-suunta-suomalaiselle-peltokasvituotannolle

Takaisin Takaisin
Christian Tallskog