26.102015

Voiko kauppatapoja uudistaa?

Kuluvan syksyn aikana Viking Malt on esitellyt sopimusviljelijöilleen uudenlaisen viljakauppatavan, joka perustuu toimittajarahoitusjärjestelyyn. Toimittajarahoituksessa pieni tai keskisuuri toimittaja voi hyödyntää suuryritysasiakkaansa rahoitusasemaa ja saada maksun toimittamastaan tuotteesta nopeasti ja edullisesti, asiakkaan käyttämästä maksuajasta huolimatta. Toimittajarahoitusratkaisuja on Suomessa käytetty viimevuosina mm. elintarvike,- metalli- ja lääketeollisuudessa ja nyt Viking Maltin toimesta mahdollisuus tarjotaan myös viljakaupassa.

Toimittajarahoitukseen osallistuminen on vapaaehtoista, sopimusehtojen mukainen, perinteinen maksuehto 30 päivää toimituksesta säilyy ennallaan, mikäli tarjolla olevaa järjestelyä ei halua käyttää.

Toimittajarahoitusjärjestelyssä viljakaupan tilitys tehdään entiseen tapaan, mutta maksuehdolla 90 päivää toimituksesta. Viljelijä myy saatavansa pankille ja saa itse viljatilitysrahat tililleen 7 päivässä hyväksytystä viljatoimituksesta. Molemmat osapuolet hyötyvät ja järjestelystä viljelijälle syntyvät pankkikulut jaetaan Viking Maltin maksaman maksutapa-bonuksen avulla. On koko toimitusketjun etu, että yritysten rahoitusmahdollisuuksiin etsitään uudenlaisia ratkaisuja, joilla turvataan yritysten toimivuus ja edellytykset kasvulle. Rahoituspalvelun käyttöönotto parantaa käyttöpääoman kiertonopeutta, vähentää muun rahoituksen tarvetta, alentaa rahoituskustannuksia eikä vaadi toimittajalta vakuuksia.

Viking Malt kutsuu mallasohranviljelijät keskustelutilaisuuteen aiheen tiimoilta Päijät-Hämeen osuuspankin tiloihin 4.11. lisätiedot Sannalta ja Riitalta, tervetuloa!

Takaisin Takaisin
Sanna Kivelä
Järvenpääläinen 37-vuotias agronomi ja Viking Maltin hankintapäällikkö